1885 -1890 yılları arasında Büyükada’da, bugün bile adanın en büyük özel arazilerinden birinin üzerinde, Mimar Perikles Fotiadis’in tarafından tasarlanıp planı çizilmiş, Yorgo Simota Kalfa tarafından inşaa edilmiş olan, Osmanlı Hariciyecilerinden Manuk Azaryan Efendi Köşkü. Mimar Perikles Fotiadis, Galatasaray Zoğrafyon Lisesi, Heybeliada Ruhban Okulu ve Büyükada Sabuncakis Köşkü gibi yapıların mimarıdır. Uzun yıllar Azaryan Köşkü 1908 yılında Tophane Müşiri Zeki Paşa’nın mülkiyetine geçer. 1924 yılında ise Rum Seferoğlu (Seferoglou) ailesi köşkü satın alır. 1972 yılında köşk Büyükada Tenis ve Su Sporları Kulübü’nün hizmetine verilir. Yapı ve arazisi 1989 yılında 1. derece tarihi eser olarak tescillenir. 1999 depreminde zarar gördüğü için onarım çalışmaları sürerken aynı yılın 25 Ağustos günü köşk yanar. Son yıllarda ise restorasyonu ve turizme açılması büyük tartışmaları da beraberinde getirmiştir.