Horhor Semti’nin Şehzadebaşı ile Laleli Semtleri birleşim noktası da olan semtin sınır ucunda yer alırdı. Bugün Şehzadebaşı Semti sınırları içerisindedir. İbadethane halen İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasının arkasında bulunmaktadır. Hadikatü’l-Cevami’den öğrendiğimize göre caminin banisi Sekbanbaşı Mehmed Ağa olduğu ifade edilmektedir. Kabir taşı bugün mevcut değilse de bani Sekbanbaşı Mehmed Ağa’nın mescidin haziresine defnedildiği bilinmektedir. Fatih Devri’ne ait eserin minberi, Tuğcuzade El-Hac Ahmed Ağa tarafından konulmuş olup, harap bir halde iken Belediye Sarayının yapımı sırasında 1955-1960 arasında tamir edilmiştir. Ayrıca 1977 yılında da bir tamir daha geçirmiştir. Ve bu son tamir çalışmalarında yapı, dönemine ait özelliklerini büyük bir oranda yetirmiştir. Kârgir yapılı ve ahşap bir çatısı bulunan mabedin 5 metre yüksekliğindeki duvarları, moloz taşından yapılmıştır. Haziresinde, 18. yüzyıla ait güzel kabir taşları bulunmaktadır.