Pantokrator Kilisesi’nin bir parçası olan binanın Bizans dönemindeki kullanım amacı kesinlik kazanmamıştır. Yapının çatısında 1955 yılında yapılan çalışmada Bizans döneminden kalma amforalar bulunmuştu. 2013-2017 yılları arasında sürdürülen restorasyonda bu amforalar yerinde korunmuş, zeminde ise 1700 yıllık bir pagan mezarı bulunmuştur.

Şeyh Süleyman Mescidi
Mescidin 1877 tarihli bir çizimde güneyden görüntüsü, A.G. Paspates' Byzantine topographical studies
Konumİstanbul, Türkiye
MezhepSünnilik
Açılış1453'ten hemen sonra
Mimari türMezar yeri veya kütüphane
Mimari biçimBizans
İnşaat başlangıcı1118
MalzemelerTuğla, kesme taş
Şeyh Süleyman mescidi

Şeyh Süleyman Mescidi, İstanbul'daki Doğu Ortodoks Pantokrator Manastırı'nın bir parçası olan eski bir Bizans binasından dönüştürülmüş bir camidir. Bizans döneminde kullanımı belirsizdir. Küçük bina, Konstantinopolis'teki Bizans orta dönem mimarisinin küçük bir örneğidir.