Günümüzde Şirmerd Çavuş Türbesi Fatih İlçesi’nde, Aksaray’daki, Murad Paşa Külliyesi’nin Haziresinde yer almaktadır. Türbenin içinde Medfun bulunan Şirmerd Çavuş’un vefat tarihi 1514, Kızı Kamerşah Hatun’un vefat tarihi ise 1513 tarihidir.

Şirmerd Çavuş Türbesi 1956’da, Millet Caddesi’nin genişletilmesi sırasında ortadan kaldırılmış, türbe 1964’te yakındaki Murad Paşa Külliyesi’nin bünyesinde, caminin güney yönündeki hazirenin sınırında tekrar yerleştirilmiştir.

Şirmerd Çavuş Türbesi, Osmanlı mimarlığında 14. yy’dan beri varlıklarına tanık olunan, eski İran mimarisinin tasarımlarını andırmaktadır. Türbe “baldaken” olarak tanımlanan açık türbelerdendir. Türbe 4×4 m boyutlarında, kare bir tabanın üzerine Kubbeli bir şekilde oturtulmuştur. Türbenin içinde, biri Şirmerd Çavuş’a diğeri ise kızı Kamerşah Hatuna’a ait iki adet mermer mezar bulunmaktadır. Mezarların üstünde toprak yoktur ve maalesef beton dökülerek gelişi güzel kapatılmıştır.