Eski Rum yerleşimi olan Gündoğdu (Mihalıç) köyünde Theodoris ve Zumbulya tarafından 1674’te yaptırılmıştır. Düzgün kesme taşla yapılmış çeşmenin kilit taşındaki kitabesinde Antik Yunanca ile yazılmış beş satır bulunmaktadır.

Antik Yunan alfabesiyle yazılı kitabesi şöyledir:

Zafer

Bu çeşme Teodoris’in ve

Zumbulya’nın yardımıyla

ve masraflarıyla

restorasyon yapıldı

ve inşa edildi

1674 yılında

Kitabenin tamamı zemin oyma tekniğinde düzenlenmiş olup üst bölümü süslemelerle bezenmiş ve bir silme ile alttaki yazılı bölümden ayrılmıştır. Süslemenin bulunduğu pano yüzeyi yan yana iki tane dilimli sağır kaş kemer formundan oluşmaktadır. Panoların köşelerine simetrik olarak yerleştirilmiş natüralist üslupta birer adet lale ve karanfil motifi işlenmiştir. Karanfil kemerin iç kısmında, lale kemerin dış kısmında yer almaktadır. Lale motifinin çiçek ve yaprakları yivlenmiştir. Kemerlerin kesişme noktasında oluşan üst boşlukta Yunan Haçı motifi bulunmaktadır. Haçın kol aralarının üst kısmında solda IC, sağda XC monogramları, alt kısmında solda NI, sağda KA harfleri bulunmaktadır. Bu monogramlar ve harfler “Yüce İsa’nın zaferi” anlamına gelmektedir.