Unkapanı ile Cibali arasında, Haraccı Kara Mehmed Mahallesinde kendi adını taşıyan sokakdadır, ki bu hamamın bulunduğu semte, eskiden, civarındaki Üsküblü mescidine atfen Üsküblü, bu hamama da Üsküblü Bostan Hamamı denilirdi. Hamam «Bostan» adını da hemen yanı başındaki «Haraccı Bostanı» ndan almıştı.
Bir tek hamamdı. Meşrutiyetin ilk yıllarındaki büyük Cibali yangınında yanmış, tamir edilip ihyasına imkan bulunamamış, çok harab olan camekan kısmı yıkılmış, asıl hamam kısmı da bir sabun fabrikasına çevrilmiştir. 1946’da da sabunhane idi.

Reşat Ekrem Koçu, “Üsküplü Bostan Hamamı”, İstanbul Ansiklopedisi, c 6, shf 3010

Hamam, 1993’te yıkılmış, yeri otopark haline gelmiştir… Yapıdan geriye kalan hiçbir şey yoktur. Yalnız bitişiğindeki evin bahçesinde yuvarlak kemerler ve moloz taş duvarlı kalıntılar görülmektedir.

N. Esra Dişören, “Üsküplü Camii ve Hamamı”, Dünden Bugüne İstanbul Ansiklopedisi, c. 7, shf 352