Koordinatlar: 38°30′N, 43°22′E

Van
Zaman dilimiUTC+03.00 (TRS)
Posta kodu
Alan kodu432
Plaka kodu65
Ön izleme uyarısı: Bu sayfadaki Yerleşim bilgi kutusu şablonu tanımlanmamış "rakım_referans" parametresini kullanıyor
Ön izleme uyarısı: Bu sayfadaki Yerleşim bilgi kutusu şablonu tanımlanmamış "görüntü_kolaj" parametresini kullanıyor

Van (ErmeniceՎան, Kürtçe: Wan,[2] Osmanlıcaوان, Azerice: Van), Türkiye'nin Van ilinin merkezi olan şehirdir. Anadolu'nun en büyük kapalı havzası olan Van Gölü kıyısında toprakları verimli, akarsuları bol, iklim koşulları oldukça elverişli bir yerleşim merkezidir. Dünya'nın hâlâ yaşanılan en eski kentlerinden biridir.

1. ^ https://www.yerelnet.org.tr/il/van/ 13 Ağustos 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Van Rakım
  2. ^ "Lawmaker proposes changing name of eastern Van province to 'Wan' - Turkey News". Hürriyet Daily News (İngilizce). 17 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Aralık 2019.