Gökçeada’da koruma altında bulunan dört köyden biridir.İlçe merkezine 4 km. uzaklıktadır. Fener Rum Patriği Bartholomeos 1940 yılında Zeytinli’de doğmuş. 1991 yılında Patrik ilan edilen Bartholomeos, senede birkaç kez doğduğu evi ziyarete geliyor. Köydeki eski taş evler görülmeye değerdir. Adanın en eski kiliselerinden Ayios Georgios Kilisesi de bu köydedir.

Zeytinliköy
Köyden bir görünüm
Köyden bir görünüm
Çanakkale'nin Türkiye'deki konumu
Çanakkale üzerinde Zeytinliköy
Zeytinliköy
Zeytinliköy
Zeytinliköy'ün Çanakkale'deki konumu
ÜlkeTürkiye Türkiye
İlÇanakkale
İlçeGökçeada
Coğrafi bölgeMarmara Bölgesi
Rakım6 m
Nüfus
 (2020)
 • Toplam158
Zaman dilimiUTC+03.00 (TSİ)
İl alan kodu0286
İl plaka kodu17
Posta kodu17760
Ön izleme uyarısı: Bu sayfadaki Yerleşim bilgi kutusu şablonu tanımlanmamış "2 = <tr class="mergedrow"> ...<templatestyles>...</templatestyles>" parametresini kullanıyor

Zeytinliköy (YunancaΆγιος Θεόδωρος Aghios Theodoros), Çanakkale ilinin Gökçeada ilçesine bağlı bir köydür.

1. ^ "Zeytinli, Turkey Page" (İngilizce). Fallingrain.com. 22 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Aralık 2021.
  2. ^ "Çanakkale Gökçeada Zeytinliköy Köy Nüfusu". Nufusune.com. 31 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Aralık 2021.