1821 yılında burada bulunan kilise üzerine Rumlar tarafından inşa edilmiştir. Demre’deki kilisenin ardından Anadolu’da Noel Baba adına inşa edilen ikinci kilisedir. Yapının inşasında mermer, düzgün kesme taş ve moloz taşın yanında yakındaki Priene Antik Kentinden getirilen devşirme parçalar da kullanılmıştır. Mübadelenin ardından bir süre cami olarak kullanışmışsa da bu kullanım esnasında yapıya herhangi bir müdahalede bulunulmamıştır. Daha sonra tümüyle kullanım dışı kalmıştır. Kilise, çan kulesi ve osteofilak (kemiklik) bölümleri acil onarım gerektirmekle beraber bütünüyle ayaktadır. Kemiklik bölümü mezarlıkta yeni defin yerleri açabilmek maksadıyla çıkarılan kemiklerin toplandığı çukur oda şeklindeki yapıdır ve günümüzde de yapının penceresinden bakıldığında yığın halindeki insan kemikleri görülebilir. Kilise için koruma tedbiri alınmadığından defineciler tarafınından ağır tahribata maruz kalmıştır, acil onarım ve koruma tedbiri beklemektedir.