Yazıtlar, 2010-2011 yıllarında toprağa gömülü halde bulunmuş, ilk arkeolojik çalışmalar 2013 yılında gerçekleştirilmiştir.

Anıtsal bir kompleks olduğu düşülen alanda çok sayıda yazılı taş ve çeşitli kalıntılar bulunmuştur. Bu taşlardan en uzunu yaklaşık 4 metredir. Alanda bulunan taşların üzerinde çeşitli damga ve yazılar mevcuttur. Taşlarda bulunan damgaların çoğunluğu dağ keçisi damgası olmakla beraber farklı boy damgaları da taşlar üzerinde tespit edilebilmiştir. Taşlardaki yazılar ise kendini değişik şekillerle tekrar eden sözcüklerden meydana gelmektedir. Yazıtta 949 defa ”evime”, 177 defa ”begime” ve 39 defa ” yerime” ifadesi kullanılmıştır. Fakat metindeki tekrarlar çıkartılırsa yazıttaki söz varlığı 20’yi geçmez.

Taşlarda görülen dağ keçisi damgaları sebebiyle anıt kompleksin Göktürk dönemine ait olduğu düşünülmektedir. Moğolistan’da şimdiye kadar bulunmuş en büyük yazıtları içeren bu alanın çeşitli dini ve anıtsal sebeplerle inşa edildiği düşünülmektedir.

Harita konumu yaklaşık olarak işaretlenmiştir.