Leş, Kuzey Arnavutluk’ta, İşkodra’nın hemen güneyinde, Drin Nehri üzerinde ve Adriyatik Denizi’ne yakın bir noktada yer almaktadır.

1468 yılında Fatih Sultan Mehmed’in İşkodra seferi sırasında Leş, Venedikliler’den alındı. Şehir fethedildikten sonra kale tahrip edildi. 1501 yılında kısa süren Osmanlı-Venedik Savaşı’nda Venedikliler Leş’e yeniden hâkim oldular. Barış yapıldığında da şehrin surlarını yıktılar. 1521-1522 yıllarında Kanunî Sultan Süleyman şehri ele geçirince tepedeki harap kaleyi tekrar yaptırdı. Kaleye ve içindeki camiye ait Arapça inşa kitabesi hâlen şehir müzesinde mevcuttur.

1912 yılında Balkan Savaşı ile Osmanlı Devleti’nin elinden çıktı. Günümüzde Lezhe ismiyle anılan şehir Arnavutluk Devleti sınırları içerisinde yer almaktadır.