İngilizlerin yazları tatillerini geçirdikleri Knockaloe 1914’ten sonra, Birinci Dünya Savaşı sırasında İngilizler’e esir düşen binlerce İttifak grubu askeri için devasa bir esir kampına dönüştürüldü. Savaşın daha ilk yılı sona ermeden, 200 kişiden oluşan ilk esir kafilesi kampa getirildi. Esirlerin 115’ini Türkler, geri kalanlarını ise Alman ve Avusturya askerleri oluşturuyordu. 115 Türk esirin hangi cephede İngilizler’e esir düştüğü ve adaya nereden getirildikleri konusu hala aydınlatılamadı. Adaya getirilen Türk esirlerin 14’ü, adanın doğu kıyısındaki Douglas’a, 101’i ise batı kıyısındaki Knockaloe esir kamplarına yerleştirildiler.

Kilise bahçesinde üzerinde ay-yıldızla çevrili bu mezar taşında 7 Türk’ün isimleri ve ölüm tarihleri yazılıydı.

1. Ramazan Mehmet – 17 Kasım 1916

2. Hüseyin Halit İbrahim – 16 Şubat 1917

3. Hüseyin Ali – 20 Nisan 1917

4. Hasan Derviş – 18 Mayıs 1917

5. Mehmet Ali – 17 Eylül 1917

6. Kalan Yeğen – 9 Nisan 1918

7. Ahmet Hasan – 15 Temmuz 1918

1972 yılında, Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği ve İngiliz Savaş Mezarları Komisyonu arasında, St. Patrick Kilisesi’nin bahçesindeki Türk mezarlarının yeniden tanzim edilmesi ve mezarlığın sürekli bakımı için ortak bir çalışma başlatıldı. Bu çalışma sonucunda, Türk mezarlarının başında dikili olan mezar taşı kaldırıldı; her mezar için ayrı mezar taşları dikildi. Mezarlık, direk ve zincirlerle kordon altına alındı. Türk Milli Savunma Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı’nca 264 sterlin ödenek sağlanarak, mezarlık şehitlik statüsüne alındı.