Atik Camii ve beraberindeki Şingit’in kumlar altında kalmasının ardından kurulan şehirdeki büyük camiidir. Camii miladi 1000’li yıllarda inşa edilmiş olup bünyesindeki medreseyle (mahtara) ile beraber hala faal olarak kullanılmaktadır. Zemini kum olan camii bölgeye has bir taş olan atar taşı kullanılarak yığma tarzında inşa edilmiştir. Camiinin kıble cephesinin kumlar altında olması sayesinde camii sürekli sıcak bir iklim yaşayan bölgede sürekli serin kalmaktadır. Camii içersinde kadınlar mahfili bulunmaktadır. Camii içersinde aynı zamanda cemaatin su ihtiyacını gidermek için keçi postundan yapılma kırbalar mevcuttur. Camiinin bahçesinde bir güneş saati ve eski medreselerde kullanılan hafızlık levhaları bulunmaktadır.