Kayalı Köyüne yaklaşık 3 km. mesafede, Karamuktepe Mevkii 465 parsel numaralı taşınmazın üzerinde bulunan bu küçük kilisenin adı, yapım tarihi ve kim tarafından inşa edildiği bilinmemektedir.[1] Günümüze ulaşan duvar kalıntılarından anlaşıldığı kadarıyla, kilise bazilika planlı ve üç neflidir. Yaklaşık 5mt ye 7mt ebatlarındadır. Duvarları, temellerde moloz taş, üst kısımda tuğla hatıllı kesme taştır. Bulunan sıva parçalarından iç kısmının fresklerle süslü olduğu anlaşılmaktadır. İç mekanda bulunan temel izlerinden çatının dört dikme üzerine oturduğu anlaşılmaktadır. Etrafta bulunan çok sayıda kiremit parçası, çatısının ahşap konstrüksiyon ve üzerinin kiremit kaplı olabileceğini göstermektedir.[2]

Kaynak:

[1] Toptaş, B. (2012). Kırklareli Merkez İlçe ve Köylerindeki Gayrimüslim Eserleri [Yüksek Lisans Tezi, Trakya Üniversitesi].

[2] Kayalı Şapeli | Kırklareli Kültür Varlıkları Envanteri (kirklarelienvanteri.gov.tr)