Kaya mezarları, 1166 rakımlı düz bir arazi üzerinde bulunan yaklaşık olarak 3-4 metre yüksekliğinde ve 12 metre kadar çapındaki kaya kütlesinin güneydoğu yamacında yer almaktadır. Kaya kütlesi üzerinde kayaya oyularak oluşturulmuş sanduka mezarlar doğu-batı yönünde uzanmaktadır. Mezarlar kaya kütlesinin alt seviyesinde 1 adet, onun kuzeyinde de seviye olarak daha yüksek kodda ve kademeli olarak basamak şeklinde sıralanmış 2 adet, doğusunda da 1 adet olmak üzere toplam 4 adet kaya mezarı bulunmaktadır. 1.Mezarın batı (baş) kısmında niş bulunmakta olup, diğer mezarlar düzdür. Mezarların üst kısımları yanlara doğru seki şeklinde düzlenmiştir. Bu bölümlerin mezar kapaklarının konulması için yapıldığı düşünülmektedir, ancak mezar kapakları mevcut değildir. Kaya mezarlarının da Saçak beldesindeki Kaya Yerleşimleri gibi Doğu Roma Döneminde ya da Geç Roma Döneminde kullanılmış olabileceği düşünülmektedir.

Kaynak: Çankırı Kültür Envanteri