Antiphellos
Antiphellos
Kültür(ler)Roma, Likya
Buluntu(lar)Akropol, Tiyatro, Sur duvarları, Kaya Mezarı
DurumRestore
Kamusal erişimAçık

Antiphellos veya Antifellos (Eski Yunanca : Ἀντίφελλος ), Günümüz Kaş yerleşiminde konumlanan, Likya bölgesi antik kentlerinden biridir.[1] Başlarda Phellos'un limanı işlevi gören bir yerleşimdi ancak zamanla gelişerek Phellos'u geride bıraktı.

Kaş'ta buluşmuş olan iki dilli bir yazıttan, Kaş'ın altındaki kentin Antiphellos olduğu kesin olarak anlaşılmıştır. Gaius Plinius Secundus, önceki adının Habessus olduğunu söyler.[2]

1. ^ Bryce, Trevor (10 Eylül 2009). "The Routledge Handbook of the Peoples and Places of Ancient Western Asia". doi:10.4324/9780203875506. 20 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2022.
  2. ^ Elder., Pliny, the (1971-1992). Natural history. Harvard University Press. ISBN 0-674-99364-0. OCLC 35669216.