Aspendos Köprüsü ilk olarak Roma döneminde inşa edilmiştir. Köprünün Roma dönemindeki hâli depremler sonucu yıkılmış ve daha sonra 13. yüzyılda Selçuklular tarafından eski köprünün kalıntıları üzerine yeni bir köprü yapılmıştır.

1219-1236 tarihleri arasında, Antalya’nın Selçuklular için önemli olduğu dönemlerde Alaeddin Keykubat zamanında kıyıda ulaşımı sağlamak için yeniden inşa edilmiştir. Yapımında yakında bulunan Aspendos antik şehrinin yapılarına ait taşlar da kullanılmıştır. Tarihi köprü; 225 metre uzunluğunda bulunmakta araç trafiğine kapalı olarak yerli ve yabancı ziyaretçinin gezip gördüğü harika bir eser olarak ayakta durmaktadır.

Serik Kaymakamlığı – Tarihi Aspendos Köprüsü

Eski Köprü (Köprüçay)
Selçuklu dönemindeki köprünün güneybatıdan görünüşü
Resmî adıKöprüpazar Köprüsü
TaşınanYayalar
GeçişKöprüçay nehri
KonumManavgat ve Serik, Antalya, Türkiye
Koordinatlar36°54′51.88″K 31°9′46.84″D / 36.9144111°K 31.1630111°D / 36.9144111; 31.1630111
TürüKemer köprü · Tarihi eser
MalzemeTaş, Roma Çimentosu
Ayak sayısı9
Uzunluk259,5 m (851 ft) (Roma Köprüsü)
Genişlik9,44 m (31,0 ft) (Roma Köprüsü)
En geniş açıklık23,52 m (77,2 ft)
Bitiş tarihi1300 (723 yıl önce) (1300)
Açılış4.Yüzyıl (Roma Köprüsü)
13.yüzyıl (Selçuklu köprüsü)
Tarihî durumuKullanımda
Geçiş ücretiÜcretsiz
Türkiye üzerinde Köprüpazar Köprüsü
Köprüpazar Köprüsü
Köprüpazar Köprüsü (Türkiye)

Köprüpazar Köprüsü, Roma döneminden kalma, günümüzde Türkiye'de, Aspendos yakınlarında Köprüçay (Eurymedon) nehri üzerinden geçen, 9 kemerli Eurymedon Köprüsü'nün temelleri üzerine Selçuklu Hanedanı tarafından 13. yüzyılda yapılmış, sivri kemerli bir köprüdür. Köprü eski Roma yapısının nehir yatağındaki ayak kalıntılarını takip ettiği için yol güzergâhının ortasında belirgin sapmalar görülür. Köprü 259,50 metre uzunluğunda olup, genişliği 9,44 metredir. Sütun kalınlıkları 9,60 metre, kemer açıklığı 23,52 metredir.