Antakya’da Hürriyet Caddesi’nde bulunan Ortodoks Kilisenin yapımına 1860’lı yıllarda başlanmış, ancak 1872 depreminde büyük hasar görerek yıkılmıştır. Üç Semavi Dininin birleştiği bir yer olarak bilinen Antakya’daki bu kilisenin yapımına XIX. yüzyılın sonlarında başlanmış ve 1900’de ibadete açılmıştır. Dikdörtgen plânlı bir kilise olup, sağında çan kulesi bulunmaktadır. Avlusu revaklarla çevrilmiştir. Kilise günümüzde ibadete açıktır. 06 Şubat 2023’teki depremde yıkılmıştır.

Aziz Pavlus Ortodoks Kilisesi
KonumZenginler Mahallesi, Antakya, Hatay
İnançRum Ortodoks

Aziz Pavlus Ortodoks Kilisesi Antakya'da bulunan kilisedir. Antakya'daki Hürriyet Caddesi'nde yer alan Ortodoks Kilisesi, 1860'larda inşa edilmeye başlandı. Ancak, 1872 depreminde yıkıldı. XIX. yüzyılın sonlarında yeniden inşa edilmeye başlandı ve 1900 yılında ibadete açıldı. Kilise, dikdörtgen bir plana sahip olup, sağ tarafında çan kulesi bulunmaktadır. Kilisenin avlusu oldukça etkileyici bir yapıya sahiptir ve revaklarla çevrilidir. Kilise, üç Semavi Din'in birleştiği bir yer olarak bilinir.

Kilise 2023 Kahramanmaraş depremlerinde büyük ölçüde yıkıldı.[1]

1. ^ Gct (7 Şubat 2023). "The Historic Antakya Greek Orthodox Church In Hatay Damaged By The Earthquake" (İngilizce). 9 Şubat 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Şubat 2023.