Kent Aydın, Bozdoğan’ın kuzeyinde Kavaklı köyü sırtlarındadır. Piginda – Bargasa şeklinde Piginda kentinin ikinci ismi olarak değerlendirilmesi yanlıştır. Bir çok kaynakta kentin konumu Akçay (Harpasos) vadisinde kesinlik kazanmıştır.

Ufuk Çörtük’ün Harpasos (Akçay) Vadisi’nin Tarihsel Süreci Üzerine Notlar makalesinde; “Karia Bölgesi’ndeki Hellenizasyon hareketleri, Hekatomnid Hanedanlığı’nın politikaları ve İonia’nın kıyı toplulukları ve kıta Yunanistan’dan gelen etkileri Harpasos Vadisi’nin de yaşamamış olması kaçınılmazdır. Vadideki Orthosia, Harpasa, Neopolis, Piginda ve Bargasa gibi kentlerde Hellenleşme döneminin etkilerini hem mimari kalıntılarında hem de sosyal yaşamından kalan izlerde görmek mümkündür.” yazmıştır.