Cami, şehrin merkezinde, Papafléssa ve Óssis caddelerinin kesiştiği noktada yer almaktadır . Tuğlalarla çevrili serbest taş işçiliği , bedesten pazarı 1 ile çağdaş olan 15. / 16. yüzyıla aittir . Ancak bazı uzmanlar, inşaatının daha erken, muhtemelen 1380 ile 1420 arasında olduğuna inanıyor ve bu da binayı Yunanistan’ın en eskilerinden biri yapıyor . 1997’de bir yangınla ortaya çıkan, modern bir yapıya entegre edilmiş iç odanın sadece iki duvarı kaldı. Cami adını, imamının diğer camilere ezan okumaya başlaması için işaret vermek için bir bayrak çekmesine borçludur .

Bayraklı Camii
Μπαϊρακλί Τζαμί
Bayraklı Camii
KonumLarisa, Yunanistan
İnançSünni İslam
Mimari biçimOsmanlı
İslam
Tamamlanma15-16. yüzyıl

Bayraklı Camii (YunancaΜπαϊρακλί Τζαμί), Yunanistan'ın Larisa kentinde bulunan bir camidir. Cami, 15. veya 16. yüzyılda Osmanlı döneminde inşa edilmiştir. Şehrin merkezinde, Papaflessa ve Ossis caddelerinin kavşağında yer almaktadır.[1]

Tuğla örülmüş kesme taş işçiliği, onu 15-16. yüzyıllara, bedesten çarşısıyla çağdaş bir döneme tarihlemektedir.[1] Modern bir yapıyla birleştirilmiş iç salonun yalnızca iki duvarı ayakta kalmıştır.[1]

Bildirildiğine göre caminin adı, imamının diğer camilere ezan okumaya başlaması için işaret vermek amacıyla bayrak çekmesinden kaynaklanıyordu.[1]

1. ^ a b c d "Μπαϊρακλί Τζαμί". Municipality of Larissa Cultural Portal (Yunanca). Municipality of Larissa. 17 Kasım 2008. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Eylül 2023.