İkinci Dünya Savaşı yıllarında pilotluk tahsili için İngiltere’ye gönderilen ve oradaki eğitimleri sırasında yaşamlarını kaybederek şehit olan bu vatan evlatları için defnedildikleri yerde, 1990’lı yıllarda düzenleme yapılarak ‘Türk Hava Şehitliği’ oluşturulmuştur. Bu şehitlik, Londra’ya 30 mil uzaklıkta olan Brookwood’daki İngiliz askerî mezarlığı içinde yer almaktadır. Brookwood Türk Hava Şehitliği’nde, 14 Hava subayımızın kabri bulunmaktadır. Bu şehitlerimiz, pilotluk tahsili sırasında gerçekleşen kazalar ya da muharebeler neticesinde şehit olan 1941-1942 dönemi Harp Okulu mezunu Teğmenlerdir.

Ayrıca şehitlik yakınlarında bir Osmanlı askerinin mezarı ve Brookwood Mezarlığı içerisinde son Osmanlı halifesi Abdülmecit Efendi’nin eşi Atiye Mehisti Hanım ve kızı (aynı zamanda Berrar Prensesi) Dürrüşehvar Sultan’ın da mezarları bulunmaktadır.

Brookwood Mezarlığı veya Londra Nekropolu, İngiltere'nin güneyindeki Surrey eyaletinin Brookwood kentinde yer alan bir mezarlıktır. İngiltere'nin en büyük mezarlığıdır.