Burdur Arkeoloji Müzesi
KonumÖzgür Mh. Halk Pazarı Cd. No:3 Burdur
Koleksiyon boyutu57.000+ arkeoolojik ve etnoğrafik eser
MüdürMurat Kaleağasıoğlu[1]
Resmî siteBurdur Müzesi
Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki diğer müzeler

Burdur Müzesi, Burdur şehir merkezinde 57 binden fazla arkeoolojik ve etnoğrafik eserin sergilendiği müzedir. 1969 yılında ziyarete açılmıştır. Bulguroğlu (Pirkulzade) Mederesesi'nin kütüphane binasında ve bu tarihi bina ile aynı mimari görünümü taşıyan yeni ek binalarda hizmet vermektedir. 2008 yılında Avrupa'da Yılın Müzesi olmaya aday olmuştur ve 2008 yılında “Gezilip Görülmeye Değer Müze” ödülünü almıştır.[2]

1. ^ Bilal Altıok (21 Mayıs 2022). "Burdur Müzesi Roma imparatorlarının devasa heykellerine ev sahipliği yapıyor". Anadolu Ajansı. 27 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2023.
  2. ^ Haber7. "'Gezilip Görülmeye Değer Müze' ödüllü Arkeoloji Müzesi". Haber7. 27 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2023.