Cihangir Türbesi, Babür İmparatoru Cihangir için inşa edilmiş 17. yüzyıldan kalma bir türbedir. Türbe 1637’de tamamlanmıştır ve Pakistan’ın Lahor kentindeki Şahdara Bağ’da, Ravi Nehri kıyısında yer almaktadır. Türbe, freskler ve mermer ile yoğun bir şekilde süslenmiş iç mekanları ve pietra dura ile zengin bir şekilde dekore edilmiş dış cephesiyle ünlüdür. Mezar, bitişikteki Ekber Saray ve Asıf Han Türbesi ile birlikte, şu anda UNESCO Dünya Mirası statüsü için geçici listede bulunan bir topluluğun parçasıdır.

Türbenin iç kısmının çoğu, Babür döneminden kalma fresklerle süslenmiştir. Mezar, 1605’ten 1627’ye kadar Babür İmparatorluğu’nu yöneten İmparator Cihangir için inşa edildi. Cihangir 28 Ekim 1627’de Keşmir yakınlarında vefat etti. Cenazesi Lahor’a getirildi. Kabrin bulunduğu Dilkuşa Bahçesi, Lahor’da bulunduğu zaman İmparator Cihangir ve eşi Nur Cihan’ın “gözde mekanı” idi. Oğlu, yeni Babür İmparatoru Şah Cihan, kalıntılarının arasına babasının onuruna bir “İmparatora yakışır bir türbe” inşa edilmesini emretti.