Çimdin Kale (Eski Kale) II. Yüzyılda Romalılar tarafından yapılmış olup sırasıyla Bizanslılar, Eyyubiler, Memlükler ve Akkoyunlular tarafından kullanılmıştır.

Çimdin Kalesi’nin yüksek kemerli anıtsalgiriş kapısı batıya bakmaktadır. Dar ve yüksek bir eyvan şeklindeki bu kapının kuzey yan duvarının aşağısında oldukça silik üç satırlık Arapça kitabede “ Allahu lailahe illa hu, El-Melik-el Kuddusi, Lailahe illallah Muhammeden resulullah” yazısı okunabilmektedir.

Ayrıca anıtsal kapının çıkıntılı yan duvarının kuzeye bakan cephe-sinde üst kısımda bir taş üzerinde “el mali lillah….” yazılıdır. Kalenin 1182-1239 yılları arasında bölgeyi ellerinde tutan Eyyubiler zamanında savunma ve konaklama amaçlı “ribat” olarak kullanıldığı tahmin edilmektedir