Mustafa Paşa Köprüsü
Mustafa Paşa Köprüsü, Svilengrad, Bulgaristan
Tarihî durumuKullanımda
Geçiş ücretiÜcretsiz
Bulgaria üzerinde Mustafa Paşa Köprüsü
Bulgaristan haritası

Mustafa Paşa Köprüsü (Bulgarca: Стар мост, Star most), 16. yüzyıl Osmanlı mimarisi ile kemer şeklinde inşa edilmiş bir taş köprüdür. Köprü, bugün Bulgaristan sınırları içerisinde kalan Svilengrad'da Meriç nehri üzerine inşa edilmiştir.[1] Mimar Sinan'ın önemli eserlerinden[2] biri olan köprü 1529 yılında tamamlanmış, 1766'daki su taşkınlarıyla zarar görse de 1809 yılında yeniden inşa edilmiştir. 20 kemerden oluşan köprü 300 m uzunluğunda ve 6 m genişliğindedir. Günümüzde Svilengrad şehrinin simgesi haline gelmiştir.

Tüm köprünün geniş açılı görünüşü
  1. ^ "Cisri-mustafa-pasa-koprusu-tarihcesi-mimari-ozellikleri-hakkinda-bilgi". www.filozof.net. 30 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2015.
  2. ^ "Mimar Sinan Eserleri". www.mimarsinaneserleri.com. 24 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2015.