Yüksek dağlardan gelerek depolanan ve su ihtiyacını üzere kanallarla tüm kente dağılan su sistemleri ve sarnıçların, kentin savunmasında da önemli bir yeri olmuştur. Kent, özellikle Sasani orduları tarafından kuşatıldığında ve dışarıyla irtibatının kesildiği dönemlerde bu su kaynakları sayesinde uzun süre direnebilmiştir. Sasaniler, Dara’nın surlarını geçememiş ve bu yüzden de Dara’yı kuzey yönden gelen Corda Nehri üzerinde setler inşa ederek Dara halkının ve içinde yer alan Roma askerlerinin susuz kalmasını ve kenti savaşmadan teslim etmelerini beklemişlerdir. Ancak, dağlardan gelen suları sarnıçlara depolayan Roma askerleri bu kuşatmalara uzun süre direnebilmiş ve doğal bir kaynak olan suyu Sasanilere karşı silah olarak kullanmıştır (tanıtım tabelasından alıntıdır).