Panayir Dağı’nın eteklerinde, Magnesian kapısının hemen kuzeyindedir. 2. yüzyılda genç erkeklerin eğitim görebileceği ve egzersiz yapabileceği bir Hamam-Gymnasium kompleksi olarak inşa edilmiştir, Efes’in en büyük binalarından biridir.

Yazıtlara göre, Flavius ​​Damianus ve eşi Vedia Phaedrina tarafından spor, müzik, astronomi ve sosyal becerilere sahip gençleri eğitmek için kuruldu. Çift, yapıyı Tanrıça Artemis’e ve İmparator Antoninus Pius’a adadı. Altı ila on altı yaşındaki erkekler okulda eğitim için kabul edildi.

Bina törenler ve konferanslar, hamam odaları, butikler ve stadyum için oditoryumdan oluşmaktadır. İmparatorlar salonu, mozaiklerle ve imparator heykeliyle yoğun bir şekilde dekore edilmişti.