Yöre halkı tarafından Hacet Dede Türbesi olarak bilinmektedir. Önemli dini günlerde halk buraya gelip ağaçlara çaputlar bağlamakta, dualar okumakta ve dilekler dilemektedirler. Fakat yakın tarihlerde Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün yaptığı kazı çalışmasında bu bölgede herhangi bir mezara rastlanmamıştır.

Bu yapı kaynaklarda geçen Saruhan Beyin Manisa’nın fethi dolayısıyla yaptırdığı mescittir. Mescit, dış kale surlarına bitişik konumlu inşa edilmiştir. Saruhan Bey dönemine ait tek eser olma özelliğindedir.

Harap haldeki yapı Manisa Şehzadeler Belediyesi ve Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ortak çalışmasıyla yeniden ayağa kaldırılarak 26 Ekim 2023 tarihinde Manisa’nın fethi`nin 710.yıldönümünde ibadete açılmıştır. .