Gambrion
Cambre [1]
TürYerleşim
KuruluşM.Ö.4.yüzyıl
Buluntu(lar)Harabe yapı kalıntıları, gambrion sikkeleri,
Kamusal erişimAçık
Küçük Asya'nın kuzeyindeki bazı ana antik Yunan şehirlerini gösteren harita. Gambrion, Pergamon'un güneydoğusunda yer almaktadır.

Gambrion - Gambreio - Gambrium - Cambre [1]İzmir ili Kınık İlçesi sınırları içindeki Poyracık yerleşiminin yaslandığı Hisarlık Tepesi'nin üstünde kurulmuş bir antik kenttir. Adından, MÖ 399 yılında yöreye ilişkin bilgiler veren Ksenofon'un Onbinlerin Dönüşü adlı eserinde söz edilir. O günlerde Gambrion'un yönetici Pergamon tepesine yerleşmiş Hellas'ın oğlu Gorgion'dur. Gambrion'da basılmış elektron paralar üzerinde on iki ışını bulunan bir yıldız vardır.

1. ^ a b GÜN, Tekin (2020). DİRENEN TARİH (2) Bir belgeselcinin gözünden Türkiye'deki Antik Bolge ve Kentleri-Mysia (PDF). Türk Bilimi. ss. 67,68.