Bingöl-Çaytepe yolunun hemen kuzey bitişiğinde, bir tarla içinde bulunan, kare şeklinde bir kümbettir. Kaynaklarda Akkoyunlular devrinden kalma olduğu geçmektedir.

Dış duvarları yöreye özgü iri kesme blok taşlardan yapılmıştır. Duvar içi, kireçle harçlanan çaytaşı dolgudur. Çatısı toprak dolgulu olup kubbemsidir. Üst kısmında hafif bir çukurlaşma-çökme vardır. Orijinalinde düz kesme taşlardan piramit biçimli olması muhtemeldir. Kapısı doğu duvarındadır. İç içe girintili çıkıntılı silmeler oluşturan bir girişi vardır.

İç duvarları tavandan tabana doğru kavisli olarak genişlemektedir. İç kısım toprakla dolu olduğundan iç yüksekliği belirsizdir ancak iç duvarlarda hemen hemen hiç tahribat yoktur. Penceresi dehliz pencere tipindedir. Dış cephesindeki düzgün kesme taşlardan çoğu dökülmüştür.

Bingöl Kültür Envanteri