Halef Sultan Zaviyesi (Halef Sultan Hankahı), Anadolu Selçukluları devrinde Halef İbn Süleyman adına Tokat'ta inşa edilmiş bir yapıdır.

Tokat'ın 13. yüzyılda fethinden sonra yolcuları, mutasavvıfları, öğrencileri, fakirleri ağırlamak için inşa edilmiş, varlığını Osmanlı Devleti'nin yıkılışına kadar sürdürmüştür. Günümüzde Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Kütüphane olarak hizmet vermeyi sürdürür.[1][2]

1. ^ Okudan, Muhammet (31 Mayıs 2019). "Tokat Halef Sultan Hankahı Vakfı (H.691/1321)". Dergiabant. 7 (13): 133-148. doi:10.33931/abuifd.537679. 11 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ocak 2023.
  2. ^ "Tokat'ta Halef Sultan Zaviyesi, 'Kültür Evi' oldu". Milli Gazete. 14 Ekim 2017. 22 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ocak 2023.