6 Şubat 2023’teki depremde bir bölümü hasar görmüş olup, eserlerin bazılarında kırılmalar mevcuttur.

Hatay Arkeoloji Müzesi
Açılış1948 (76 yıl önce) (1948)
KonumAntakya, Hatay, Türkiye
TürArkeoloji müzesi
Resmî sitehatayarkeolojimuzesi.gov.tr

Hatay Arkeoloji Müzesi, Hatay Müzesi ya da Antakya Arkeoloji Müzesi, antik döneme ait eserlerin sergilendiği bir sanat müzesidir. 28 Aralık 2014 itibarıyla Dünya'nın en büyük mozaik sergileme alanına sahip müzedir.[1] 2023 yılında meydana gelen Gaziantep-Kahramanmaraş depremlerinde kısmen zarar gören müze, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından alınan önlemler doğrultusunda ekstra güvenlik personeli ve kameralarla gözetim altına alınmıştır.[2][3]

1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mayıs 2016.
  2. ^ "Deprem en önemli tarihi sit alanlarını da vurdu: Ayaktalar". Hürriyet. 10 Şubat 2023. 10 Şubat 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2023.
  3. ^ "Deprem Bölgesindeki müzelerde meydana gelen hasarlar açıklandı". Arkeolojik Haber. 9 Şubat 2023. 10 Şubat 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2023.