Eski ipek atölyesinden kiliseye dönüştürülmüştür. 6 Şubat 2023 Depremi’nde ciddi hasar görmemiş; bir duvarı yıkılmıştır.

Surp Asdvadzadzin Kilisesi
KonumVakıflı, Samandağ, Hatay, Türkiye
İnançErmeni Apostolik
DurumEtkin

Surp Asdvadzadzin Kilisesi (ErmeniceՍուրբ Աստուածածին Եկեղեցի), Türkiye'de Hatay iline bağlı Samandağ ilçesi Vakıflı Mahalleninde bulunan Ermeni kilisesi. 1895'te inşasına başlanan kilisenin ilk zamanlarda daimi ruhanisi bulunmayıp 1921 yılına kadar ruhanileri çevredeki köylerden değişimli olarak gelen din görevlilerinden karşılanmıştır. Şu andaki kilise 2007'de inşa edilmiş ve İstanbul Ermeni Patriği II. Karekin tarafından ibadete açılmıştır.[1]

1. ^ "Surp Asdvadzadzin Kilisesi, Hatay". Türkiye: Türkiye Ermenileri Patrikliği. 14 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Nisan 2015.