Konak 1903 yılında inşa edilmiştir. Konağın alt katı mutfak olarak inşa edilmiştir ve bu alanda Roma kültürünü yansıttığı söylenen bir su sarnıcı vardır. 1950-55 yılları arasında konak restore edilerek çatı eklenmiştir, ayrıca ahşap olan balkon direkleri betona dönüştürülmüştür. Güneydoğu cephesinde bulunan odanın bir penceresi ocak olarak düzenlenerek şebeke suyu bağlanmış ve böylece su sarnıcı kullanım dışı bırakılmıştır. Konak kapısının üst kısımlar Helenistik, alt kısımları ise Roma tarzı özellikler taşımaktadır. Kapının ( Takvim Kapı diye biliniyor ) 1 seneyi, kapı üzerinde bulunan yarım daire şeklindeki 12 taşın ayları, balkon altında bulunan 4 taşıyıcının mevsimleri ve balkondaki 30 demir çubuğun ise günleri simgelediği düşünülmektedir.