Bkz. Iasos Kazısı Web Sitesi-Balık Pazarı

Strabon, buradaki balık pazarının önemini şu hikayeyle anlatır. Şehirde resital veren bir müzisyenin dinletisi sırasında . Balık pazarının açıldığına işaret eden çanlar çalar ve bu sesi duyan herkes resitalin bitmesini beklemeden çıkıp giderler, yalnızca çanlar çaldığı sırada eliyle kulaklarını kapatmış olan ve kulakları ağır işiten bir ihtiyar kalmıştır. Müzisyen ihtiyar adama teşekkür eder ve çan sesini duyan herkesin resitali terk ettiğini söyler. Bunun üzerine çanların çaldığını duyan ihtiyar adam da teşekkür ederek balık pazarına gider.

Alanda ilk çalışma yapan İtalyan bilim insanları, toprağa gömülü bu alanın Strabon’un bahsettiği balık pazarı olduğunu düşünmüşlerdir. O nedenle burası balık pazarı olarak adlandırılmıştır. 1960’larda yapılan kazıyla buranın dört tarafı portikoyla (revak) çevrili, ortasında kime ait olduğu tespit edilemeyen mozolenin(anıt mezar) yer aldığı bir yapı olduğu tespit edilmiştir.