İmaret Camii, külliye yapısıdır. Külliye, cami, türbe, medrese, kütüphane ve çarşıdan oluşmaktaydı. Günümüze sadece, camii ile türbe gelebilmiştir. Külliye H.848/M.1444 tarihinde Şehabuddin Paşa tarafından inşa edilmiştir.  (Stajnova, 1985: 239; Staynova, 1995:128-132; Ayverdi, 2000: 43)

Şahabettin İmaret Camii
KonumBulgaristan Filibe
Tamamlanma1444 – 1445

Şahabettin İmaret Camii (BulgarcaШахбединова Имарет джамия Şahbedinova İmaret djamiya) Bulgaristan'ın Filibe şehrinin güneyinde Meriç nehrinin kıyısında yer alır. 1444 – 1445 yıllarında II. Murad döneminde Rumeli beylerbeyi Lala Şahin Paşanın oğlu olan Şahabettin Paşa tarafından yaptırılmıştır.

Şahabettin İmaret Camii II. Bayezid döneminde etrafına avlu yapılarak imarethane haline getirilerek aşevi yapılmıştır. Müslüman yolcuların ibadethanesi olarak kullanılmış 19 yüzyılın sonuna kadar ibadete açık kalmıştır.

Caminin mezarlık bölümünde bir de türbe bulunmaktadır, türbede Lala Şahin Paşa bir diğer rivayete göre Şahabettin Paşa’ yatığı söylenmektedir.