Kale Arno Höyük, Batman ili, Oymataş köyü sınırları içerisinde bulunmaktadır. Doğal bir kayalık üzerinde yer alan höyük, Sincanlı mahallesinin 1km güneyinde, Oymataş köyünün 2km güneyinde yer almaktadır.

Dicle kıyısında bulunan yerleşim, Hırbemerdon yerleşimine benzeyen bir görünüm sergilemektedir. Köylüler tarafından kale olarak bilinmektedir, fakat höyük olduğu anlaşılan yerleşim doğal bir kayalığa yaslanmaktadır. Erken dönem seramikleri özellikle Ubeyd Boyalıları gözlenmiştir. Yerleşimin doğu ete- ğinde tali bir yol geçmektedir. Kale Arno’da daha önce yapılan incelemelerde Ortaçağ’dan başlayarak MÖ II.binyıla kadar giden nitelikli malzeme saptanmıştır. Yerleşim üzerinde bol miktarda obsidyen ve mikro alet parçalarına rastlanmıştır.