Arkeolojik Höyük
Adı: Karagündüz Höyük
Tahribat:
Tescil durumu: Tescilli[1]
Tescil No ve derece: 1528 / 1
Araştırma yöntemi Kazı

Karagündüz Höyük, Van il merkezinin 34 km. kuzeydoğusunda yer alan bir höyüktür. Höyük, Van Gölü'nün doğusuna düşen Erçek Gölü'nün doğu-kuzeydoğu kıyısında, göle dökülen Memedik Deresi'nin oluşturduğu düzlüğün batı kenarındadır. Van'ın Özalp ilçesinden geçerek Van'a ulaşan ticaret yolu üzerinde olduğu, buna bağlı olarak Van yöresinin en büyük höyüğü olduğu belirtilmektedir. Tepe olarak 75 x 50 metre ölçülerinde olup 8-9 metre yüksekliktedir.[2] Günümüzde Erçek Gölü'nün bir adası durumundadır.[3]

1. ^ "TAY – Yerleşme Ayrıntıları". 28 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mart 2012.
  2. ^ "TAY – Yerleşme Dönem Ayrıntıları". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mart 2012.
  3. ^ "Van İl Kültür Turizm Bakanlığı". 6 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mart 2012.