Liman Agorası’nın kuzeydoğusunda; Teras Tapınağı’nın batısında bir teras üzerinde yer alır. Güneyinde stoa; batısında Aphrodite Euploia Kutsal Odası vardır. Terasın büyük bir bölümü anakayadan oluşmuştur. Anakaya; Ziyafet Binası’nın arka duvarını oluşturan teras duvarı ile stoa yönünde inşa edilmiş olan bir başka teras duvarı tarafından sınırlandırılmıştır. Sınırlandırılan bu alan mümkün olduğunca aynı seviyede düzeltilmiştir. Aralarda kalan boşluklar ve anakayanın eğimli kısmı doldurulmuştur. Dolgudan ele geçen çanak çömlek parçalarına göre teras; en erken MÖ 4. yüzyıl içinde yapılmış olmalıdır. Bu alanda tespit edilen Ziyafet Binası ve ikinci bir temenosa ait mimari kalıntılar Geç Klasik ve sonrasına aittir.

Türkiye Arkeolojik Yerleşmeleri – Kaunos