Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi’nin bahçesinde yer alan Beyaz Vagon 13 Ekim 1921 Kars Antlaşması için Kars şehrine gelen Rus askeri heyeti tarafından 15. Kolordu Komutanı Kazım Karabekir Paşa’ya hediye edilmiştir. Bu vagon daha sonra Kazım Karabekir Paşa tarafından seyahatlerinde özel seyahat vagonu olarak kullanılmıştır. Beyaz vagonun içinde salon, dinlenme odası, çalışma odası, mutfak ve kalorifer kazanı gibi bölümler bulunmaktadır. Vagonun içerisinde Kazım Karabekir Paşa’nın yazdığı kitaplar ve Paşa’ya ait fotoğraflar da sergilenilmektedir. Rus demir yollarına göre yapılan vagon, Rusya’nın Moskova şehrinde yapılmıştır. Türkiye demiryolu hattına göre daha uzun ve daha geniş olan beyaz vagonun dış cephesinde Osmanlıca ve Rusça olarak “Bu vagon Kızılordu’nun Kazım Karabekir Paşaya hediyesidir” yazısı ile Türk ve Rus bayrakları motifleri yer almaktadır.