Tepe, savunmaya yönelik sur duvarları ile çevrili olup; bir avlu etrafındaki odalardan oluşan kompleks yapı gruplarıyla, MÖ 5 yy.dan itibaren devamlılık gösteren taş örgü sistemlerinin izlenebildiği duvarlara sahiptir. Ayrıca, Likya kale yerleşmelerinde sıkça rastlanan su tutma kapasiteleri yüksek sarnıçların bulunduğu bu alandaki mekânlar, burada bir bey kalesinin bulunduğu izlenimini vermektedir. Alanın geneline yayılmış yoğun bitki örtüsü içinde yapı duvarları, zorlukla izlenebilmektedir. Tepenin yamaçlarında ve ulaşılması zor bir noktada konumlanmış Likya kaya mezarlarının yanı sıra sadece görkemli kapısının ayakta kaldığı bir yapı kalıntısı göze çarpmaktadır. Yerleşimin Roma Dönemi’nden daha eskiye gittiğini göstermesi açısından da bu kaya mezarı önem taşımaktadır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı – Likya Yolu