Silifke – Mersin karayolunun 15. Kilometresindeki, bugün bir tatil beldesi olan Susanoğlu’nun antik ismi Corasion’dur. Geç Roma dönemine ait kent İsauria valisi Flavius Uranius (367 – 375) tarafından kurulmuştur. Eskiden tamamen surlarla çevrili kentin batıdaki ana giriş kapısı üzerinde bulunmuş olan yazıtta şöyle denilmektedir: “Prenslerimiz Valentinian, Valens ve Gratian’ın idaresi altında yaşarken İsauria eyaletinin ünlü yöneticisi Flavius Uranius bu ıssız yeri kendi zevkine uygun bir şekilde, tüm masraflarını kendisi karşılayarak yaptırdı”.
Eski bir koyun etrafında yay şeklindeki antik kentte iki ayrı nekropol, kilise, hamam ve sarnıç kalıntıları vardır.

Atakent, Mersin’e 69 km, Silifke’ye 12 km uzaklıktadır. Koordinatları: 36° 24´ 28″ Kuzey, 34° 4´ 30″ Doğu.
Beaufort bu kent ile ilgili olarak şöyle yazmıştır: “Kent, bir zamanlar dar bir açıklıkla denize bağlı bir liman olduğu görüntüsünü taşıyan küçük, düz bir vadinin çevresinde kurulmuştur. Birçok kulübe, örenler arasında dağılmış olup, oralarda oturanlara Persenti (Perşembe) denildiğini bize bildirdiler.” [Karamanya, s. 237 ]
Ancak burada bahsedilen kent, antik Korasion olmalıdır. Çünkü Korasion’un diğer adları olarak Persenti ve Pseudokorasion verilmektedir. Ayrıca Langlois da “Kilikya” adlı eserinde şöyle yazar: “Korikos’dan Silifke’ye: Yolda Perşenbe, yani eski Kalor Korase Ziyom şehri harabeleri vardır.”

Kent MS III. Yüzyılın ikinci yarısında muhtemelen terk edilir. Bu durum Beaufort’un gezisi sırasında, limanın doğu kapısında hâlâ sağlam olarak gördüğü kitabedeki yazıyla da kanıtlanabilir. XIX. Yüzyılın ilk çeyreğinde yerleşimin kalıntıları hâlâ görülürken Beaufort tarafından bir şehir planı yapmak da mümkün olmuştur.

Korasion, karadan denize ulaşmak için en uygun konumdadır. Tarım yönünden çok elverişli olan hinterlandın ürünleri buradan ihraç edildiği için, limanın korunmasına çok önem verilir. MS III. Yüzyılın ikinci yarısında terk edilmesine karşın IV. Yüzyılda yeniden inşa edilmesi de bundan ötürüdür.
Korasion, böyle bir ticari öneme sahip olmasına ve VII. Yüzyılda çok parlak bir dönem geçirmesine karşın polis derecesine kavuşamamış, Silifke’ye bağlı bir yerleşim olarak kalmıştır.

Korasion harabeleri

Korasion (Yunanca: Κοράσιον) Küçük Asya'nın güneyinde Akdeniz kıyısında Kilikya ve İsauria bölgeleri arasında bulunan bir liman şehridir. Hem Roma hem de Bizans döneminde yerleşime ev sahipliği yapan şehir, bugün Mersin sınırları içerisinde Atakent, Silifke'de bulunmaktadır.