Tercan-Erzincan güzergâhındaki Akyurt Köyü sınırları içinde ve Karasu Irmağı üzerinde yer alan köprü, hâlihazırda kuzey-doğu güney-batı yönünde uzanan bir kalıntıdan ibarettir. Mevcut izlere göre, takriben 180 metre uzunluğunda olduğu anlaşılan köprüden, geriye, kuzey-doğu ve güney-batı kanatlarındaki rıhtım-yolları kalabilmiş; ırmağı aşan gözler ve kemer ayakları bütünüyle ortadan kalkmıştır. Bugün düşey dikdörgen prizmal kütleler halinde mevcut ayak dizilerinin, eski köprüye ait olmadığı ve 20. yüzyılda inşa edildikleri rahatlıkla anlaşılabilmektedir. Yeni yol yapıldıktan sonra, eski köprü ayakları da kendi kaderine terkedilmiştir. Köprünün inşa kitâbesi yoktur; özellikle, kuzey-batı kanadında ve nisbeten özgün kalabilmiş rıhtım-yol üzerindeki düzgün kesme taş işçiliğine bakılırsa, Selçuklu çağında ve 13. yüzyılda inşa edilmiş olması muhtemeldir.