Yorga konum olarak Denizli’ye 80 km, Tavas’a 38 km uzaklıktadır. Kentin yerleşim yeri Denizli’nin güneydoğusunda Tavas-Acıpayam sınırını oluşturan Bozdağ’ın batı eteğinde kurulmuş olup Barza ovasına bakmaktadır. Kidramos 1934 yılında L.. Robert tarafindan epigrafik ve nümizmatik verilere dayanılarak tespit edilmiştir. Yorga Mahallesi içinde yapılan incelemeler sonucunda; köyün sokaklarında, camisinde, evlerin duvarları ve bahçelerinde sütun, sütun başlıkları, steller ve mimari elamanların bulunduğu tespit edilmiştir. Özellikle caminin karşısındaki 18 numaralı evin duvarında bir yazıt tespit edilmiştir. Köyde yaşayan halktan alınan bilgiler sonrası evlerin duvarlarında yapılan incelemelerde antik kentten sökülen taşların evlerin duvarlarında kullanıldığı görülmüştür. Köyün üstünde kalan arazide yapılan incelemede arazi yüzeyinde çok sayıda seramik ve tuğla parçalarına rastlanmıştır. Ayrıca çok sayıda kaçak kazı çukurları tespit edilmiş bazı çukurlarda duvar kalıntıları ve bunlara ait kesme taşlar görülmektedir. Dere yatağında bir adet mezarın açıldığı ve tuğla parçalarının etrafa saçıldığı tespit edilmiştir. Bu mezarın karşısındaki kayada bir adet niş ve duvar kalıntıları bulunmaktadır. Araziye hakim devlengeçti tepesinde de bir çok seramik parçası olmasına rağmen herhangi bir yapı izine rastlanmamıştır. Bahçeköy tarafında üç adet Tümülüs yer almaktadır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Kararı