Mahmut Bey Camii
Mahmut Bey Camii (Çivisiz Cami)
Dünya miras yılı15 Nisan 2014
Cephe yönüGüney
Malzemelertaş ve ahşap
Mahmut Bey Camii

Kasabaköy Mahmutbey Camii (halk arasında Çivisiz Cami olarak bilinir)[1] Kastamonu'ya 18 km uzaklıktaki Kasaba Köyü'nde bulunan 1366 tarihli cami.

Kastamonu'da Candaroğulları Beyliği'nin hüküm sürdüğü dönemde inşa edillmiştir. Mimari özelikleri ve mimarisi ile Anadolu Selçuklu dönemi ve Beylikler döneminin önemli örnekleri arasında yer alır. Ahşap çatısında hiç metal çivi kullanılmamış olan cami, bu sıra dışı özelliği ile bilinir[2]

2023 yılında 45. UNESCO Dünya Miras Komitesi toplantısında alınan kararla Dünya Mirası ilan edilmiştir.

1. ^ "Kastamonu'nun çivisiz camisine yoğun ilgi". www.trthaber.com. 22 Nisan 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Nisan 2022.
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 6 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Haziran 2018.