Baltalı Kapı, Antik Mylasa Kenti'nin giriş kapısı ve günümüzde Milas'ın kuzey kapısıdır. Esentepe'nin batısında, Hacıapdi Mahallesi sınırları içinde yer alır.[1][2] 5 x 12 metre genişliğindedir. Adını kilit taşı üzerinde bulunan ve antik çağlarda "Labrys" adı verilen çift yüzlü balta figüründen almıştır.[3] MÖ 1. yüzyılın sonunda yapılmıştır.[4]

1. ^ "Milas'ın Tarihi Eserleri". Milas Ticaret ve Sanayi Odası. 17 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2017.
  2. ^ "Baltalı Kapı'da bilinçsiz tahribat". Günaydın Milas. 20 Mayıs 2015. 25 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2017.
  3. ^ "Milas'ta 1800 Yıllık Baltalı Kapı Üzerine Sprey Boyayla İşaretleme Yapıldı". Arkeoloji Haber. 21 Mayıs 2015. 13 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2017.
  4. ^ "Baltalı Kapı". Milas Belediyesi. 14 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2017.