Myndos Kapısı. Şehrin etrafındaki sur kalıntıları; 4. c. M.Ö;

Mindos Kapısı, Bodrum yakınlarında yer alan tarihi bir alandır. Halikarnas şehir surlarının önemli bir noktasını oluşturmuş Mindos Kapısı, günümüzde Bodrum şehir merkezinin batısında yer almaktadır. Şehrin batı surları ovadan geçtiği için kulelerle güçlendirilmiştir. Kulelerin ölçüleri yaklaşık olarak 7x8,5 metredir. Mindos kapısının iki kulesinden biri günümüze hemen hemen orijinal yüksekliği ile ulaşmıştır. Bu kapı yarımadanın ucunda bulunan antik Myndos şehri yönünde olduğundan Mindos kapısı olarak tanınmaktadır. Yöresel adı Diktiri'dir.

Kapının bulunduğu alanda Helenistik ve Roma devirlerine ait tonozlu mezarlar da bulunmaktadır. Asıl mezar odaları tonozun altındadır. Bunun neredeyse tümü geçen yüzyıl Newton tarafından açılmıştır. İçlerinde pişmiş toprak lahitler bulunmuştur.