Batum Camii
KonumBatum, Acara, Gürcistan
Tamamlanma1886

Batum Camii veya Orta Cami (Gürcüce: ბათუმის მეჩეთი veya ორთა-ჯამე; okunuşu: "batumis meçeti" veya "orta came"[1]) Gürcistan'ın Batum şehrinde yer alan bir camidir. 1886 yılında Hamşioğlu (Khimshiashvili) ailesinden Aslan Bey tarafından inşa ettirilmiştir. Hamşioğlu soylu bir Müslüman Gürcü ailesiydi.[1] Caminin duvarları Laz ustalar tarafından boyanmıştır. Cami yaygın olarak ortadaki cami anlamında "Orta Came" ("ორთა ჯამე") olarak bilinir. Böyle adlandırılmasının nedeni, bu caminin günümüze ulaşmamış iki caminin (Aziziye ve Ahmediye camileri) arasında yer alıyor olmasıydı.[2]

Batum Camii, diğer ibadet yerleri gibi Sovyet döneminde kapatıldı. Sovyetler Birliği'nin yıkılmasından sonra Orta Came yeniden ibadete açıldı.

1. ^ a b "Archived copy". 31 Ekim 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Aralık 2009.
  2. ^ Batumi: sights 17 Mart 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Official website of Batumi. Retrieved on May 10, 2009