Parga şehri, Yunanistan’da Epir Bölgesi’nin batı sahilinde, Preveze’nin kuzeybatısında yer almaktadır. Parga (Barga-Berge), Luvi dilinde yüksek yer, tepedeki hisar, burç anlamındadır. Parga sakinleri tarafından 11. yüzyılda inşa edilen kale, 13. yüzyılda, Venedikliler tarafından yeniden inşa edilmiştir. Osmanlı Devleti’nin Rumeli’deki fetihleri kapsamında Parga, 1430 yılında Osmanlı topraklarına katılmıştır.

Evliya Çelebi’nin kale hakkında verdiği bilgiye göre Delvine toprağında bulunmaktadır. Hendekten dışarısı ile alâkası yoktur. Beş yüz adım büyüklüğündedir ve bir kapısı doğuya bakar. Bir kapısı denize, güney tarafında iskele ve limana açılmaktadır. İçinde altmış-yetmiş hane, yedi-sekiz dükkan vardır. Hendeği gayet mamur olup deniz suyu ile doludur. Limanı ve karaya bakan dirsek tabyaları üzerinde topları vardır. Limanı yüz parça gemi alır.

1909 tarihli bir belgede, Parga Kalesi’nin artık önemi kalmadığı için kaldırılarak çok az olan muhafız askerlerinin en yakın topçu kıtalarına gönderildiği bildirilmektedir.