Kestros çeşmesi, sütunlu ana caddenin kuzeyinde Akropolün güney eteğine yaslanmış 21 metre genişliğinde 2 katlı bir yapıdır. MS 128’e tarihlenmektedir. Çeşmenin suyu 12 km ötedeki Kurşunlu Şelalesini de oluşturan Kurşunlu çayından, çeşmenin arka duvarındaki rezervuara getiriliyordu.

Çeşmenin ortasında uzanan Kestros nehrini simgeleyen ırmak tanrısı heykelinin altında yer alan geniş açıklıktan anıtsal çeşmenin ortasındaki havuza akar.

Günümüze 2 katının bir kısmı ulaşmış çeşmenin birinci katı 8.60 metre ve ikinci katı ise 4.80 metredir.

Çeşme aynı zamanda sütunlu cadde ve akropol arasında bir geçiş oluşturmaktadır. Çeşmenin hemen arkasından, cephenin her iki tarafından, iki geçit aracılığıyla Akropole çıkılmaktadır.

Çeşmenin üzerindeki diğer nişlerin içinde, Kestros heykelinin dışında farklı heykeller de sergilenmiştir. Bu heykeller arasında Zeus, Artemis ve Apollon; ayrıca biri giyimli diğeri çıplak halde betimlenmiş iki tane Hadrianus heykeli bulunmaktaydı.